Hitta din ansiktsform!

För att veta vilken frisyr du passar bäst i, så krävs det att du vet vilken ansiktform du har. Alla ansiktsformer, bör försöka trolla fram en oval form på ansiktet med hjälp av håret. Jag har skrivit en guide här nere angående dem olika ansiktsformerna och tips på vad som passar. 

Leta upp din ansiktsform på bilden, och scrolla sedan ner och läs vilka frisyrer och knep som passar just dig. 

Bilden här stämmer inte 100% med det jag tagit upp. Men det är den bästa bilden jag hittat, och jag tror ni kan avläsa härifrån vilken ansiktsform du har. 

Oval

Du som har ett ovalt ansikte passar i dem flesta frisyrerna, eftersom du har ett så kallat balanserat ansikte. Tipsen här är helt enkelt att hitta en frisyr som du känner dig bekväm i, vare sig du har lockigt eller rakt hår så kan du i princip ha håret hur du vill. Så hitta en frisyr som du trivs i och som framhäver dina finaste drag. Varför inte ta med en bild på frisyren du alltid velat ha till frisören? Go for it!
Tips:
- Om du vill framhäva dina ögon - Satsa på lugg
- Om du drar bak håret, så kommer din näsa framhävas
 

Kvadratisk

Om du har ett kvadratiskt ansikte, så ska du försöka skapa ett mjukt intryck. Tex om du har långt hår, så klipp upp det lite för att få lite mjukare intryck, eller sätt i löshår i längderna för att få lite mer liv i håret. Du vill skapa en illusion av en oval ansiktsform. Tex passar du inte i mittbena, utan allra bäst passar du i en snedlugg, som gärna är lite utväxt för en mjukare look. Du ska också undvika att klippa håret precis vid käklinjen, detta förstärker istället det kvadratiska intrycket. Har du kort hår så ska du satsa på volym uppe på huvudet. 
Tips:
- När du har uppsatt, dra ner lite längder i ansiktet för ett mer ovalt intryck. 
- Undvik mittbena
- Satsa på mycket olika lager, uppklippt, löshår

 

Rektangulär

Om du har ett långt ansikte, så finns det bara en sak som gäller. Och det är att ha frisyrer med bredd och volym. Har du långt, rakt hår tex så drar det ner ansiktet ytterligare och det ser ännu mer avlångt ut. 
Tips:
- Snedlugg, alternativt lugg som slutar precis ovanför ögonbrynen ger bredd åt ansiktet 
- Volym, volym och åter igen volym!

 

Rund

Om du har ett runt ansikte så ska du försöka att skapa illusionen av ett ovalt ansikte. Det kan du bland annat göra genom att behålla längderna på sidorna tätt intill ansiktet. Om du har en kort frisyr, klippt vid kinden eller kortare, så är det smickrande att dra fram mjuka slingor i ansiktet. 
Tips:
- Undvik att klippa en rak lugg, det framhäver den runda ansiktsformen
- Rådgör med din frisör om vilken frisyr du ska ha för att få ett ovalare ansikte, beroende på om ditt hår är lockigt eller rakt

 

 

Hjärtformad

Om du har ett hjärtformat anskte så är det bredd vid kinderna som ska framhävas för ett ovalt ansikte.
Frisyrer som är bra för dig är att ha längd på håret, ner till axlarna eller längre. Och att du har det ganska platt på huvudet, ner till kinderna. Där bryter du av med mjuka lockar och volym.
För att göra det lättare så är det bra att klippa upp håret. I ett självlockigt hår kommer lockarna fram mycket lättare om det är uppklippt, och i ett rakt hår blir det mer volym. 
Tips:
- Volym/lockar från kinderna och neråt
- Dra uppmärksamheten till annat än kinderna

 

 

Diamantformad

Ett diamantformat ansikte har som bekant breda kindben och smal haka, och för att få fram en oval form här så krävs det att du skapar volym i håret nere vid hakan. En pagefrisyr passar utmärkt, gärna om du gör lite spretiga slingor i håret så det ser lite "busigt" ut.
Tips:
- Page är en bra frisyr
- Om du har lugg, dra den mot ansiktet, gärna i olika lager 

 

Päronformad

Ett päronformat ansikte passar bra i lugg, som balanserar din haka. Dra gärna håret bakom öronen, det drar uppmärksamheten från din haka upp till öronen istället. Bra frisyr är frisyrer som har volym på huvudet, rätt platt vid öronen/nacken, och sen gärna lite lockar/volym nedanför hakan igen.
Tips:
- Ha alltid håret tight vid nacken/öronen
- Vill du ha långt hår? Håll det ändå som längst till nacken/axlarna, det passar din ansiktsform bäst
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.